Més informació de Català

Informació sobre la programació didàctica

Portada de la programació didàctica.
Les cinc unitats didàctiques de Català que posem a la teva disposició estan extretes d’una mateixa programació que va obtenir un 9,1 a les darreres oposicions de primària del cos de mestres de Catalunya
NOVETAT: La UD6 està adaptada al nou currículum (DECRET175/2022) i a la LOMLOE.

Curs: 5è de primària

Àmbits: Català (àrea principal) i Medi social (àrea secundària). També es treballen els tres àmbits transversals (Digital, Aprendre a aprendre i Autonomina, iniciativa personal i emprenedoria).

Fil conductor: les unitats didàctiques d’aquesta programació estan relacionades amb el món del periodisme i la creació de continguts tan per a mitjans de comunicació com per a xarxes socials. Les tasques que duu a terme l’alumnat estan vinculades als ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible).

Mostra gratuïta de les UD

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

NOTA:

La primera part de la programació didàctica, la que inclou la justificació, la contextualització, els objectius, la metodologia, etc. està inclosa amb la compra de qualsevol UD. Tot i que no caldrà per a les properes oposicions del 2023, creiem que és bàsic saber d’on provenen les unitats didàctiques.


Unitats didàctiques disponibles

UD1: Som lectores!

És una unitat anual que es duu a terme a l’aula i a la biblioteca de l’escola. Es desenvolupa la comprensió lectora de l’alumnat a través d’una gamificació. Un dels objectius de la unitat és promoure el gust per la lectura en l’alumnat.

Icona de la UD1.
 • Dimensions Català: Comprensió Lectora i Literària
 • Dimensions Medi: Món actual i Salut i equilibri i personal
 • ODS: 3, 5, 12 i 13.

EXTRES: la programació didàctica on es contextualitza la unitat i annexos.


UD2: Som locutores!

És una unitat anual que es duu a terme a l’estudi de ràdio de l’escola. Un dels principals objectius de la unitat és millorar l’expressió oral en català de l’alumnat. La competència plurilingüe també té especial protagonisme amb l’escolta de programes de ràdios de territoris d’arreu de parla catalana.

Imatge gràfica de la UD.
 • Dimensions Català: Comunicació Oral, Comprensió lectora, Expressió escrita i Plurilingüe i intercultural.
 • Dimensions Medi: Món actual i Salut i equilibri i personal
 • ODS: 3, 5 i 13.

EXTRES: la programació didàctica on es contextualitza la unitat, annexos, guió de la defensa i breu presentació per a projectar durant l’exposició oral.


UD3: Som redactores!

En aquesta unitat anual l’alumnat treballa l’Expressió escrita a través de la creació de textos periodístics de manera motivadora i sistemàtica. També es dedica una part de la unitat als continguts de Funcionament de la llengua, com l’ortografia o la gramàtica del curs.

Icona de la unitat 3.
 • Dimensions Català: Comprensió lectora i Expressió escrita
 • Dimensions Medi: Món actual i Ciutadania
 • ODS: 5, 12 i 13.

EXTRES: la programació didàctica on es contextualitza la unitat, annexos, guió de la defensa i breu presentació per a projectar durant l’exposició oral.


UD4: Dones periodistes

Unitat trimestral pensada per a treballar la perspectiva de gènere i l’ODS 5. L’alumnat s’endinsa en la història del periodisme a través de dones importants de la professió. Una de les activitats competencials és la creació d’una auca.

Imatge gràfica de la UD4.
 • Dimensions Català: Comunicació oral, Comprensió lectora, Expressió escrita i Literària
 • Dimensions Medi: Món actual
 • ODS: 5.

EXTRES: la programació didàctica on es contextualitza la unitat, annexos, guió de la defensa i breu presentació per a projectar durant l’exposició oral.


UD6: Youtubers pel català

ADAPTADA AL NOU CURRÍCULUM

Aquesta unitat està especialment relacionada amb l’expressió oral i els recursos literaris necessaris per a fer atractiu un discurs. L’alumnat ha de crear vídeos tutorials de diferents temàtiques. També es reflexiona sobre la presència del català a Internet.

Inclou la unitat original i la mateixa UD adaptada al nou currículum (DECRET175/2022) i a la LOMLOE.

Icona de la UD6.
 • Dimensions Català: Comunicació Oral, Comprensió lectora, Expressió escrita, Literària i Plurilingüe i intercultural.
 • Dimensions Medi: Ciutadania.
 • ODS: 12.

EXTRES: la programació didàctica on es contextualitza la unitat, annexos, guió de la defensa, breu presentació per a projectar durant l’exposició oral i adaptació al nou currículum.

NOTA:

Tot i que la programació didàctica està composta per sis unitats, hem decidit oferir-ne només cinc. Considerem que les unitats elegides són les que tenen més qualitat.


NOTA: Hi ha cinc unitats en total.

error: Contingut protegit