Més informació d’Educació Física

Mostres de la primera part de la PD i de les UD

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.


Amb la compra d’una UD, rebràs l’accés per consultar TOTA la primera part de la programació didàctica, que inclou:

Introducció, justificació, contextualització, continguts, metodologia, avaluació, perspectiva de gènere… i molt més!


Què inclou cada unitat didàctica?


Breu explicació de cada unitat didàctica

UD1 – PerennEF!
En aquesta UD anual es potencien els hàbits saludables per integrar-los en la seva vida quotidiana. Es fa una revisió de l’equipament esportiu: roba, calçat cordat i complements estètics que poden causar lesions a un/a mateix/a o als/a les altres… i es treballa en l’aprenentatge d’un l’escalfament genèric que es treballa per trimestres. A més a més, cada trimestre es treballa un hàbit saludable. Es treballen diferents competències dels àmbits: Lingüístic, Matemàtic, Coneixement del medi i Artístic; i dels transversals: Digital; Autonomia, iniciativa personal i emprenedoria i Aprendre a aprendre.
UD2 – El meu cos
Es realitzen diferents sessions referents al bloc de continguts “El cos: imatge i percepció”: la identificació dels ossos, músculs i articulacions; l’orientació a partir de les nocions topològiques; l’habilitat motriu dels segments corporals no dominants; el control del seus cos en situacions de desequilibri estàtic i dinàmic; i la relaxació muscular. També, a la tornada a la calma, es realitzaran diferents activitats d’expressió i comunicació corporal. Es treballen diferents competències dels àmbits: Coneixement del medi, Educació en valors i Artístic; i dels transversals: Autonomia, iniciativa personal i emprenedoria i Aprendre a aprendre.
UD3 – Caçadors de diamants
Ajuda a tot l’alumnat a formar part d’un equip i així millorar les relacions entre ells, ja que es treballa cooperativament i estem en l’inici de curs. Es comença fent una explicació del joc “Caçadors de diamants”. Seguidament, els equips van practicant i superant, o no, els reptes. A la part final, l’alumnat s’inventa un repte i s’elabora un dossier digital de tots els reptes. Es treballen diferents competències dels àmbits: Lingüístic i Educació en valors; i dels transversals: Digital i Autonomia, iniciativa personal i emprenedoria.
UD4 – Colpbol
Es practica el Colpbol aprenent l’origen, el reglament, les accions motrius… i ho posarem en pràctica en un torneig amb els grups de 5è on es fomenta la participació de les famílies. Es prepara una entrevista virtual amb el fundador d’aquest esport i es treballa la notícia a partir de les respostes donades. Finalment, es farà una autoavaluació d’aquesta unitat didàctica on els alumnes es gravaran i ho compartiran amb el mestre. Es treballen diferents competències dels àmbits: Lingüístic i Educació en valors; i dels transversals: Digital; Autonomia, iniciativa personal i emprenedoria i Aprendre a aprendre.
UD6 – Què és una balisa?
L’alumnat s’inicia orientant-se per l’espai més proper, la classe. Seguidament, es fan diferents curses d’orientació per l’escola i activitats per aprendre a crear plànols i croquis. Finalment, dissenyen cooperativament una cursa d’orientació on hauran de fabricar les balises i marcar els punts de validació. Es treballen diferents competències dels àmbits: Matemàtic, Coneixement del medi, Artístic i Educació en valors; i dels transversals: Digital; Autonomia, iniciativa personal i emprenedoria i Aprendre a aprendre.
UD7 – Baseball 5
Aprenem un altre esport alternatiu a fons. Les dues primeres sessions estan dirigides per experts en aquest esport. Al final, posem en pràctica tot allò que hem après amb un torneig amb els grups de 5è, fomentant la participació de les famílies. L’alumnat treballa el text instructiu i aprofitem aquest text per elaborar un “Visual Thinking”. Es treballen diferents competències dels àmbits: Lingüístic i Educació en valors; i dels transversals: Digital; Autonomia, iniciativa personal i emprenedoria i Aprendre a aprendre.
UD8 – Fem un videoclip?
Es torna a fomentar el treball cooperatiu. L’alumnat, per equips i amb un rol per a cada membre, crea una coreografia musical. Aquesta coreografia, serà gravada a finals de la UD per ells/es mateixos/es per poder reflexionar sobre l’execució i poder modificar els aspectes que considerin oportuns. S’elabora el “Dossier de l’equip”, que consisteix en fer una autoavaluació i coavaluació del treball realitzat. Es treballen diferents competències dels àmbits: Artístic i Educació en valors; i dels transversals: Digital i Autonomia, iniciativa personal i emprenedoria

error: Contingut protegit