Categories
infantil opos primària secundària

Què sabem de les properes opos?

A finals d’agost del 2022, a punt per a començar el nou curs, la informació que tenim sobre els processos extraordinaris d’estabilització és aquesta:

1. Concurs excepcional de mèrits

Segons el departament d’Educació al setembre sortirà la convocatòria del concurs excepcional de mèrits. És un concurs obert a tothom que cumpleixi els requisits, no s’ha posat cap limitació extra. En total, per a tots els cossos docents, s’estabilitzaran 12.859 places. Les persones que obtinguin plaça començaran com a funcionàries l’1 de setembre del 2023. Es podrà sumar un màxim de 15 punts per:

  • Experiència docent (màxim 7 punts)
  • Formació acadèmica (màxim 3 punts)
  • Altres mèrits (màxim 5 punts)

La convocatòria ja ha sortit. És la RESOLUCIÓ EDU/2563/2022, de 16 d’agost, de convocatòria dels processos d’estabilització, mitjançant el sistema selectiu excepcional de concurs de mèrits per a l’ingrés a la funció pública docent.

2. Concurs-oposició extraordinari (opos light)

Pel que fa al concurs-oposició extraordinari (popularment conegut com a opos light), la convocatòria sortirà al novembre i s’estabilitzaran un total de 14.246 places de tots els cossos docents. La previsió del departament és començar les proves de la fase d’oposició a l’abril del 2023. Els aspirants que tinguin plaça començaran com a funcionaris en pràctiques l’1 de setembre del 2023. La fase d’oposició (les proves que has de passar) comptaran un 60% de la nota final. La fase de concurs (els mèrits) sumaran el restant 40%.

La fase d’oposició comptarà amb una prova única, que consta de dues parts.

  • Part A. Consisteix en el desenvolupament d’un tema
  • Part B. És la defensa d’una unitat didàctica. En el cas de les especialitats que inclouen continguts de caràcter aplicat, habilitats instrumentals o tècniques s’afegirà un exercici pràctic. En principi, no s’espera que hi hagi exercici pràctic per al cos de mestres, tot i que caldrà comprovar-ho a la convocatòria.

Les parts A i B no són eliminatòries però caldrà tenir una mitjana de cinc per a passar a la fase de concurs (els mèrits).

La fase de concurs tindrà una puntuació màxima de 10 punts per:

  • Experiència docent (màxim 7 punts)
  • Formació acadèmica (màxim 2 punts)
  • Altres mèrits (màxim 1 punt)
3. Concurs-oposició ordinari

Finalment, també està previst un concurs-oposició ordinari per al 2024. La convocatòria, però, està previst que s’avanci al desembre de 2022. Les proves es realitzaran al maig del 2024 i les persones seleccionades s’incorporaran com a funcionaris en pràctiques l’1 de setembre del 2024. De moment s’han anunciat només 2.166 places per a tots els cossos docents.

El procés serà l’habitual, seguit a les oposicions del 2019 i el 2021. Hi haurà dues proves eliminatòries. La primera serà la presentació d’una programació i una unitat didàctica. La segona consistirà en desenvolupar un tema i un cas pràctic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

error: Contingut protegit